Tuesday, October 27, 2015

Heavenly στελέχη και γήινα υποκαταστήματα.



Η παραδοσιακή κινεζική ημερολόγιο αποτελείται από εξαπλάσιος κύκλους, καθένα από τα οποία διαρκεί για 60 χρόνια. Ο κύριος βρόχος προκύπτει από το συνδυασμό των δέκα ουράνια στελέχη και δώδεκα γήινα κλαδιά.
Χρόνος είναι αντιληπτή ως ένας κύκλος που δεν αρχίζει και δεν λήξης: όταν τελειώνει ένας κύκλος, ξεκινά μια άλλη, και ούτω καθεξής.
Γήινα Υποκαταστήματα.
Η περιφέρεια της geomantic βρίσκεται πυξίδα δώδεκα Earthly υποκαταστήματα. Κάθε ένα από αυτά συνδέεται με μία από τις κινεζικές αστρολογικές κύκλο των δώδεκα ζώα. Επιπλέον, οι ομάδες των τριών κλάδων αντιστοιχούν στις τέσσερις κύριες κατευθύνσεις και τέσσερις εποχές.
Αριθμός
Τίτλος
Ζώων
Προορισμός
Περίοδος
1
Zi
Αρουραίος
Βόρεια
Χειμώνας
2
Chow
Δελτίο
3
Yin
Tiger
4
Μάο
Λαγός
Ανατολή
Άνοιξη
5
Chen
Dragon
6
Si
Φίδι
7
Y
Άλογο
Νότια
Καλοκαίρι
8
Wei
Κατσίκα
9
Shen
Μαϊμού
10
S
Πετεινός
Δύση
Φθινόπωρο
11
Sui
Σκύλος
12
Hai
Γουρούνι
Εξήντα χρόνια κύκλος χρησιμοποιείται σε όλα τα συστήματα μαντεία. Δώδεκα ζώα που σχετίζονται με τα ημερολογιακά έτη, έχουν εμφανιστεί πολύ αργότερα, συνήθως δεν χρησιμοποιούν για τις σοβαρές προβλέψεις. Το γεγονός είναι ότι κάθε χρόνο, εξήντα κύκλος έχει το όνομά του και τα χαρακτηριστικά της ενέργειας της δεν συμπίπτουν με τις τέσσερις που «ζώο» των ομολόγων στο ίδιο κύκλο.
Ουράνια στέλεχος.
Σε όλα υπάρχουν δέκα ουράνια στελέχη, καθένα από τα οποία συνδέεται με ένα από τα πέντε στοιχεία.
Αριθμός
Τίτλος
Στοιχείο
1
Jia
Δέντρο
2
Και
Δέντρο
3
Bin
Φωτιά
4
Dean
Φωτιά
5
Y
Γή
6
Ji
Γή
7
Geng
Metal
8
Xin
Metal
9
Jen
Νερό
10
Gui
Νερό
Κάθε χρόνο το κινέζικο ημερολόγιο καθορίζεται από το συνδυασμό της ουράνιας στέλεχος και γήινα κλαδιά του ενός, για παράδειγμα, το 2000 - το έτος gen-Chen, 2001 - το hsin χρόνια-κότητας, και ούτω καθεξής. Συνολικά υπάρχουν 60 ζεύγη, που αντιπροσωπεύουν εξαπλάσιος κύκλου.
1
Chia-tzu
21
Jia-Sheng
41
Chia-Chen
2
I-Chou
22
Και ου
42
I-Chi
3
Bing-γιν
23
Bin Xu
43
Bean-y
4
Ting-MAO
24
Ding Hai
44
Ding-wei
5
Y Chen
25
U-tzu
45
U-Sheng
6
Chi-Chi
26
Chi-Chou
46
Chi-yu
7
Gen-y
27
Geng-γιν
47
Geng-Xu
8
Xin-Wei
28
Hsin-MAO
48
Hsin-hai
9
Ren-Sheng
29
Jen Chen
49
Jen Chi
10
Gui-yu
30
Gui-Chi
50
Gui-Chou
11
Chia-Hsu
31
Jia-wu
51
Jia Yin
12
I-hi
32
I-Wei
52
I-MAO
13
Bin Zi
33
Bin-Sheng
53
Bin Chen
14
Ting-Chou
34
Ting-yu
54
Ting-Chi
15
U-γιν
35
Y Xu
55
Uh
16
Chi-MAO
36
Chi-Hi
56
Chi-Wei
17
Geng-Chen
37
Keng-tzu
57
Geng-Sheng
18
Hsin-Chi
38
Hsin-Chou
58
Hsin-yu
19
Ren y
39
Jen yin
59
Jen Hsu
20
Gui-Wei
40
Gui-MAO
60
Gui-hai
Τρεις και η εποχή των εννέα κύκλους.
Κάθε εξήντα χρόνια κύκλος είναι μία εποχή που ξεκινά με το έτος Chia-tzu και τελειώνει το Kuei χρόνια-hai. Υπάρχουν τρεις ηλικία: το άνω, μέση και κάτω, κάθε εποχή έχει το δικό του πρότυπο της ροής ενέργειας. Για παράδειγμα, το 2000 αντιπροσώπευε το χαμηλότερο εποχή, η οποία ξεκίνησε το 1984.
Τρεις ηλικία διαιρούνται σε εννέα κύκλους των 20 ετών ο καθένας. Έτσι, για τα 180 χρόνια αντικαθίστανται από τρεις ηλικία των 60 ετών και εννέα κύκλους των 20 ετών. Κύκλοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόβλεψη πτυχή του Φενγκ Σούι, επειδή είναι η βάση για τον υπολογισμό κατά την προετοιμασία των geomantic πίνακες για τα κτίρια και οι χώροι ταφής. Ως εκ τούτου, για την κινεζική πλοιάρχους του Feng Shui είναι πάντα σημαντικό να γνωρίζουμε πότε το σπίτι χτίστηκε ή έχουν συσταθεί νεκροταφείο. Ο πίνακας που ακολουθεί παρατίθενται μετά την εποχή των τελευταίων τριών και εννέα κύκλους:
Εποχή
Κύκλος
Ξεκίνησε κύκλο
Άνω εποχή
Πρώτο κύκλο
1864
Δεύτερου κύκλου
1884
Τρίτο κύκλο
1904
Μέση ηλικία των
Τέταρτο κύκλο
1924
Πέμπτος κύκλος
1944
Έκτο κύκλο
1964
Κάτω εποχή
Έβδομο Κύκλος
1984
Όγδοο του κύκλου
2004
Ένατου κύκλου
2024
Είκοσι τέσσερις της σεζόν.
Εκτός από την άνοιξη, χειμώνα, καλοκαίρι και το φθινόπωρο κάθε έτους, ήταν χωρισμένη σε 24 εποχές, δύο εποχές σε ένα ημερολογιακό μήνα. Ο διαχωρισμός αυτός προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική επετηρίδες, τα οποία χρησιμοποιούνται για γεωργικές εργασίες και τελετουργικούς σκοπούς.
6 1 8
7 5 3
2 9 4
4 9 2
3 5 7
8 1 6
Το βασικό σχήμα της πλατείας lo σούι. Όποια και αν είναι ο αριθμός μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο, γίνεται το πρώτο. Πλέγμα αριθμούς στα αριστερά απεικονίζει μια άμεση ακολουθία (Yang κυριαρχεί, η ενέργεια μετακινείται προς τα δεξιά). Πλέγμα δικαίωμα αριθμοί - η αντίστροφη σειρά (Yin κυριαρχεί, η ενέργεια που κινείται αριστερόστροφα).
Σημαντικές εποχιακές ορόσημα που έχουν πρακτική σημασία για Feng Shui - ένα χειμώνα και θερινό ηλιοστάσιο και την εαρινή και φθινοπωρινό ravnodenskiya. Αυτό είναι το σημείο της αντιπαράθεσης και της ενεργειακής ισορροπίας του Γιν και Γιανγκ στον ετήσιο κύκλο.
Lo Shu πλατεία και Εννέα Παλάτια.
Το σχέδιο για καύκαλο χελώνας, παρουσιάστηκε στον αυτοκράτορα Yuyu σε ηλικία prednachalnuyu πέντε κυβερνήτες, γνωστή ως Lo Shu μαγικό τετράγωνο, ως το άθροισμα των αριθμών για την κατακόρυφη, οριζόντια και διαγώνια ισούται με δεκαπέντε.
Αριθμό των τετραγώνων που σχετίζονται με τις γεωγραφικές περιοχές (τα τέσσερα βασικά, τέσσερις επιπλέον συν κέντρο), και επομένως - με όλες τις άλλες πτυχές του Φενγκ Σούι. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η κινεζική πυξίδα νότια, πάντα στην κορυφή, και κάτω από το βορρά. Αυτό αντιστοιχεί στα νότια της πυρκαγιάς (ενέργεια Yang) και τα βόρεια - νερό (yin).
Στην αρχική δομή της πλατείας Lo Shu Πέντε είναι πάντα στο κέντρο. Υπάρχουν δύο πιθανές κινήσεις από τις εννέα θέσεις, ανάλογα με την ακολουθία των αριθμών. Αυτή είναι μια αμφίδρομη κίνηση της ενέργειας: για την αύξηση (από ένα έως εννέα) και μείωση (εννιά-έναν). Yang ενέργεια πηγαίνει για την αύξηση, και η ενέργεια του γιν - κατά φθίνουσα σειρά? Όφελος ή βλάβη που προκλήθηκε από την ενέργεια αυτή καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, όπως τον προσανατολισμό της υπό μελέτη περιοχής του κόσμου, έτος κατασκευής ή οικισμού, και ούτω καθεξής.
Όταν αλλάζετε ένα είκοσι κύκλος είναι η μετακίνηση των αριθμών στην πλατεία Shui Lo: 1 για να περνάει τις θέσεις καταλαμβάνονται από τον αριθμό 2, και ούτω καθεξής. Οι αριθμοί δεν αποτελούν μια μαγική ακολουθία. Κύκλος που ξεκίνησε το 1984, που έληξε το 2004, και τα άλλα νούμερα είναι στη σειρά που αντιστοιχεί στην κεντρική θέση αριθμό 7. Στο σημερινό κύκλο, 2004 με 2024 βα poslenebesnogo φάσμα-gua περιστρέφεται γύρω από την "απόφαση" τον αριθμό 6.
Στην κλασική ταοϊστικό τέχνη της μαντικής και geomancy εννέα παλάτια - είναι οκτώ πυξίδα κατευθύνσεις συν μια κεντρική θέση. Οκτώ γραμμές αντιστοιχούν στα οκτώ trigrams. Για κάθε "παλάτι" υπάρχει ο αριθμός μου και ο συνδυασμός των χρωμάτων που ονομάζεται αστέρι (για λεπτομέρειες σχετικά με τα αστέρια θα δούμε "Σχολή της περιπλάνησης αστέρια»).
Προορισμός
Τρίγραμμα / Palace
Αστέρι
Στοιχείο
Βόρεια
Kan (Water)
Ένα λευκό
Νερό
Βορειοανατολικά
Kun (Earth)
Δύο μαύρα
Γή
Ανατολή
Zhen (γραμμάριο)
Τρεις jade
Δέντρο
Southeast
Sun (Wind)
Τέσσερις πράσινο
Δέντρο
Κέντρο
Πέντε κίτρινο
Γή
Northwest
Qian (Heaven)
Έξι-και-άσπρο
Metal
Δύση
DUI (νερό)
Επτά κόκκινο
Metal
Βορειοανατολικά
Gen (Mountain)
Οκτώ-και-άσπρο
Γή
Νότια
Li (φωτιά)
Εννέα-ιώδες
Γή
Μερικές αστέρια της Εννέα Παλάτια έχουν θετική επίδραση, ενώ άλλοι θεωρούνται δυσμενή για τον άνθρωπο. Δύο μαύρα και πέντε-κίτρινο - αρνητική αστέρια, ένα λευκό, πράσινο τέσσερα, έξι-και-άσπρο-και οκτώ-και-άσπρο - είναι ευνοϊκές. Τριών νεφρίτη και επτά κόκκινο μπορεί να είναι χρήσιμη, επιβλαβή ή ουδέτερες, ανάλογα με τις περιστάσεις.
Εννέα-ιώδες - ένα ισχυρό αστέρων, το οποίο μπορεί να φέρει την επιτυχία ή την αποτυχία, αλλά δεν υπάρχει ουδέτερη. Κάθε ένα από τα εννέα Παλάτια αντιστοιχεί σε ένα από τα πέντε στοιχεία: Φωτιά, Νερό, Ξύλο, Γη και μέταλλο. Στην τέχνη του Φενγκ Σούι να δημιουργήσουν δίαυλο επικοινωνίας με τα στοιχεία που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. Αλληλεπίδραση των στοιχείων που τους επιτρέπει να αποκτήσουν ευνοϊκό ενέργειας και εξουδετερώνουν τις βλαβερές συνέπειες. Master Feng Shui επιδιώκει να συνεργαστεί μαζί τους για τη δημιουργία αρμονικών σχέσεων με τον έξω κόσμο.


No comments:

Post a Comment