Tuesday, October 13, 2015

Lao-Tzu.


Λάο Τζι (Li Er) - ο θρυλικός δημιουργός της αρχαίας κινεζικής πραγματείας "Lao Tzu" (το αρχαίο όνομα - "Tao Te Ching, 4-3 cc. Π.Χ.. Ε.), η κανονική έργα του Ταοϊσμός. Η βασική ιδέα της πραγματεία - το Τάο, το οποίο παρομοιάζεται μεταφορικά για το νερό (ευλυγισία και αήττητο). Απορρέουν από τον τρόπο δράσης του Τάο - αδράνειας (Wu Wei): συναινέσεως, υπακοή, η παραίτηση από την επιθυμία και αγώνα.

Ο κυβερνήτης-φασκόμηλο θα πρέπει να απορρίψει την πολυτέλεια και τον πόλεμο, να επιστρέψουν οι άνθρωποι για να την πρωτόγονη απλότητα, καθαρότητα και την άγνοια που υπήρχε πριν από την εμφάνιση του πολιτισμού και της ηθικής. Lao Tzu - Ιδρυτής του θρησκευτικές και φιλοσοφικές κατεύθυνση της Ταοϊσμός, μια αινιγματική εικόνα από πολλές απόψεις. Σύμφωνα με αυτό το όνομα, το οποίο είναι πιθανότατα ένα ψευδώνυμο, και κυριολεκτικά σημαίνει «παλιά σοφός" (και μάλιστα «παλιές μωρό"), κατά την παράδοση εμφανίζονται τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες.
Li Er (Lao Dan, Li Boyan, Lai Lao Tzu), ένας ντόπιος του χωριού ενορίας Tsyuyzhen Lee County Ky βασίλειο του Chu, ο οποίος γεννήθηκε το 604 π.Χ.. Ε. Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, η οποία χρονολογείται από το κεφάλαιο «Η βιογραφία του Lao-Tzu Han Fei-tzu" στο "Ιστορικά σημειώματα" (Shi Ji), ο μεγάλος ιστορικός Sima Qian (145-86 π.Χ. περίπου. E.), Λάος-Tzu υπηρέτησε ως αρχειοθέτης σε στοίβες chzhouskom . Συναντήθηκε με Κομφούκιος, ο οποίος ήταν 55 χρόνια νεότερος από αυτόν, και αυτή η συνάντηση γίνεται ο νεαρός Κομφούκιος ανεξίτηλες εντυπώσεις.
Μέχρι το τέλος της καριέρας του, απογοητευμένοι με τη σύγχρονη πραγματικότητα, και πήγε δυτικά να εγκαταλείψει ποτέ την Κίνα. Στην παραμεθόρια περιοχή του Hangu (έδαφος της σύγχρονης Henan Province), τον σταμάτησαν από ένα «θεματοφύλακας των πυλών" Yin Xi (Kuan Yin-Tzu), με έγγραφη αίτηση του οποίου ή υπαγορεύονται σε πέντε χίλιες λέξεις, οπότε υπήρξε κύριο κείμενο της Ταοϊσμός - το βιβλίο «Τάο Τε Τσινγκ" ( Το βιβλίο του Τάο και Te ").
Στη συνέχεια, συνέχισε την πορεία του στην Ινδία, όπου το κήρυγμα του, οδήγησαν στην εμφάνιση του Βουδισμού (Lao-Tzu ήταν σχεδόν ο πατέρας του ιδρυτή του Βουδισμού - Siddhartha Gautama). Lao-Tzu ήταν γνωστή ως Λάο-Chun, ως την υπέρτατη θεότητα του ταοϊστική πανθέου και την ενσάρκωση του Τάο. Σε έναν από τους θρύλους αργότερα λέει ότι γεννήθηκε το 1358 π.Χ.. Ε. από το θεϊκό "Jade Maiden" (Yuynyuy). Προς τιμήν του Lao-Tzu ιδρύθηκε επίσημη λατρεία: τα πρώτα θύματα, που υποβλήθηκαν από τον αυτοκράτορα στην πατρίδα του το 156 π.Χ.. Ε.
Αργότερα, κατά τη λεγόμενη "λαϊκή θρησκεία" Lao-Tzu (Lao-Chun), έγινε ένα από τα τρία υψηλότερα θεότητες στο πάνθεον, σύνθεση, μαζί με το "Jade Emperor" (Yuhuan Shandy) και η "Μεγάλη Initial (Tai Chi), ένα δημοφιλές σχήμα από το ονομάζεται "τρία καθαρά" (Σαν Qing), οι οποίοι συχνά λατρευόταν ως θεότητα.
Τέλος, το όνομα του Lao-Tzu πρέπει να ονομάζεται και η πραγματική συγγραφέας (ή συντάκτες) των φιλοσοφικών αφορισμούς, που συλλέγονται στο βιβλίο «Tao Te Ching." Το πάθος του philosophizing στο στυλ του Lao Tzu - στην αποκάλυψη των στρεβλώσεων της ανθρώπινης φύσης, που προκαλούνται από την καταπίεση που επιβάλλει η επιμέρους πολιτισμού, πράγμα που σημαίνει πρώτα απ 'όλα Κομφούκιου ηθικής και απευθύνει έκκληση για επιστροφή σε ένα είδος απλή και φυσική σχέση των παραδοσιακών αγροτικών idyll.

http://avlosthsgnwshs.blogspot.ca/

No comments:

Post a Comment