Tuesday, October 13, 2015

Lamaism



 http://avlosthsgnwshs.blogspot.ca/Lamaism - Θιβέτ-Μογγολίας μορφή του Βουδισμού που εμφανίστηκε στο Θιβέτ στις 8. Με βάση το συνδυασμό των χαρακτηριστικών της Μαχαγιάνα και Vajrayana. Lamaism διανέμονται στις αυτόνομες περιοχές του Θιβέτ και Έσω Μογγολία (Κίνα), τη Μογγολία, καθώς και σε τμήματα του Νεπάλ και της Ινδίας. Στη Ρωσία, έχει οπαδούς, κυρίως σε Buryatia, Kalmykia και Τούβα.


Πιστεύεται ότι γύρω στο 1970 ο όρος «Lamaism" σταδιακά άρχισαν να βγαίνουν της χρήσης στην ευρωπαϊκή επιστήμη. Σχηματισμός Lamaism ξεκίνησε με την VII αιώνα. - Χρόνος διείσδυσης του βουδισμού στο Θιβέτ. Στην επιστήμη, παραμένει το ερώτημα, τι σημαίνει lamaism: Βουδισμού του Θιβέτ, Μογγολία, Buryatia, Kalmykia και Τούβα εν γένει, με όλα τα σχολεία του, ή μόνο το σχολείο Gelugpa. Υπάρχουν αδιαμφισβήτητες, και η Lamaism όρος - οι οπαδοί του έχουν τη θρησκεία τους, ώστε να μην κλήση.

Στο Θιβέτ, τις διδασκαλίες του Βούδα γενικά ονομάζεται "path" ή "δίκαιο", αλλά κάθε σχολείο αντιπροσωπεύει ο ίδιος το δικό του τρόπο: Kadampa, Kagyudpa, Sakyapa, Nyingmapa και Gelugpa. Σε Lamaism, όπως και σε άλλες μορφές του βουδισμού, εξέθεσε τη βασική ιδέα του: Samsara και Nirvana (αντιπολίτευση και την ταυτότητά τους), τη ζωή ως μια μορφή του πόνου, το δρόμο προς τη σωτηρία και την φώτιση, Kalachakra, bhavachakra, μάνταλα, ψυχο γιόγκα σύστημα, την πρακτική του διαλογισμού, μετάδοση εσωτερική γνώση από τον πλοίαρχο να μαθητή μέσα από την προσωπική επαφή και πολλά άλλα.

Τα κυριότερα ιερά κείμενα των Lamaism είναι Gandzhur (μια συλλογή από τις παροιμίες του Βούδα) και Dandzhur (σχόλια για το ρητό του Βούδα). Με ιδιαίτερη έμφαση στα κείμενα του Τάντρα. Ο πιο αποτελεσματικός δρόμος για την διαφώτιση, στο Lamaism είναι Τάντρα, η φιλοσοφική θέση που, σύμφωνα με Lamaism, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική δεν την ενεργό πρακτική - Εσωτερική psychotraining με βάση το αρχαίο ινδικό σύστημα της γιόγκα, σε συνδυασμό με την ερωτική και τη μυστικιστική πρακτικές.

Για την επιλογή το σωστό τρόπο μπορεί να βοηθήσει μόνο έναν σύμβουλο, ο οποίος, αφού μελέτησε την ψυχοσωματική δομή του μαθητή του, και να τηρηθούν σε μία σειρά δοκιμών, αναφέρει το είδος της πρακτικής θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Tantric απόκρυφα τεχνικές και πρακτικές, κυρίως μεταδίδονται προφορικά από δάσκαλο σε μαθητή. Κατάρτιση για την ψυχολογική και φυσιολογική πρόγραμμα αποσκοπεί στην επίτευξη του τελικού στόχου του υψηλότερου ατόμου - φώτιση, ωστόσο, και παρενέργειες, που εκδηλώνεται με την psychotraining, δεν έχουν καμία σημασία στις μικρές τους όσον αφορά την κατανόηση της ουσίας και τις ικανότητες του Lamaist πρακτική.

Ακόμα και στις επιμέρους θρησκευτικές παραδόσεις γεννήθηκε η ιδέα ότι η πλήρης γνώση της θεωρίας, την πρακτική και τις τεχνικές της γιόγκα σας επιτρέπει να φτάσουν σε μια κατάσταση στην οποία είναι δυνατό να δει και να ακούσει όλα όσα συμβαίνουν στο σύμπαν, να γίνει αόρατο, με τα πόδια στο νερό, πετούν μέσω του αέρα, να λαμβάνει κάθε εμφάνιση, καλέστε την "εσωτερική φωτιά» (UMM), δίνοντας την ευκαιρία για να μην ζεστό μόνο το σώμα σας και να λιώσει ο πάγος γύρω του και να ζεσταθεί κάθε πλάσμα στη ζώνη της προσφυγής της, τη δυνατότητα να αναβάλει τη δική του θανάτου του ανά πάσα στιγμή πριν από την τακτική προγραμματισμένη ημέρα και ώρες, να αναβιώσει ο άνθρωπος μετά την εμφάνιση των κλινικών θανάτου, κλπ.

Η αυξημένη έμφαση στην φιλοσοφική και ηθική διδασκαλία του Lamaism που διατίθενται στην "τροχός της ζωής" (bhavachakra), στην πρακτική του διαλογισμού - ο ρόλος της μάνταλα, στην μυθολογία - η εικόνα της ευημερίας της χώρας και την ευτυχία του Shambhala. Σε Lamaism γεννήθηκε και απουσίαζε από την ανάπτυξη άλλων μορφών του βουδισμού, του φορέα του «διαβίωσης θεών" - η έννοια της αναγέννησης και η επίτευξη ενός πάνθεον των θεοτήτων στο σώμα των πραγματικών ανθρώπων επίγειο (Tulku, hubilgany, Gegen και Khutukhta).

Πραγματική ιδιαιτερότητα του εθνικού εκδόσεις του Lamaism στο Θιβέτ, Μογγολία, Buryatia, Kalmykia και Τούβα έδωσε επαφή του με την προ-βουδιστική πρακτική λατρεία των λαών που ζουν σε αυτό το έδαφος. Πρόκειται ουσιαστικά για τη φύση και τη λατρεία προγόνου, Σαμανισμός, θρησκεία, Bon (οι Θιβετιανοί). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σχηματισμό syncretic θρησκευτικές πρακτικές, στις οποίες βουδιστές φιλοσοφικές ιδέες σε υψηλό επίπεδο, δεν επηρεάζει και δεν έρχεται σε αντίθεση με μακραίωνη λαϊκή θρησκεία, πτυχές της οποίας ήταν μόνο ελαφρά προσαρμογή του βουδισμού στο χαμηλότερο επίπεδο.

Η βουδιστής στο πάνθεον Lamaism σημαντικά διευρυμένη και επεκτάθηκε λόγω δημοφιλές μυθολογία, οι χαρακτήρες των Θιβετιανοί, Μογγόλοι και τρυπάνι. Όσον αφορά την ιστορία - στα τέλη της δεκαετίας XIV - αρχές του XV αιώνα. Θιβέτ μοναχός και φιλόσοφος Tszonhava αποφάσισε να μεταρρυθμίσει υπήρχε στον αιώνα ΧΙ. Kadampa βουδιστές αίρεση, επιθυμώντας να επιστρέψει στο "πρωτότυπο" δόγμα, όπως ο ίδιος είχε αντιληφθεί, καθώς και την αναβάθμιση του γοήτρου των μοναχών (Lamas). Από εκείνη τη στιγμή, πολλοί ερευνητές έχουν αρχίσει να μετράνε την πραγματική ιστορία της Lamaism.

Lamaism όπως η μορφή του θιβετιανού βουδισμού έχει δοθεί πολύ μεγαλύτερη προσοχή στην εξωτερική, μη ουσιώδη, δηλαδή, Από τη δική μας άποψη της δευτεροβάθμιας διδασκαλίες χαρακτηριστικά. Η ιδέα σε καθαρή μορφή της, φαινόταν Lamaists ως daosistam, πολύ απλό, αφού για την υλοποίησή του δεν απαιτεί μόνο χρόνο-του-σε ηλικία, αλλά και του χρόνου-αναψυχής. Πόσες κτηνοτρόφων αναψυχής στο Θιβέτ και στη Μογγολία; Εξ ου και η επιλογή της ιεροσύνης ως ειδική ομάδα των ατόμων που είναι αρμόδια για τη σωτηρία των ίδιων και των άλλων.

Εξ ου και η "κληρονομικότητα" αξιοπρέπεια του μεγάλου λάμα (ράμπα Lovsanga) - προσεκτικό σχεδιασμό των ασκήσεων διαλογισμού όλων των ειδών - την επίτευξη των catatonia, αιώρησης, ταξίδια πνεύμα, και ιδιαίτερα detalizovannye αστρολογία, λαμβάνοντας υπόψη περισσότερο από ό, τι παράγοντες, δηλαδή, κινέζικα ή ινδικά, και, τέλος, ένα περίφημη ιατρική του Θιβέτ, το οποίο έχει καταρτιστεί μπορούν να ζηλεύω τους γιατρούς σήμερα, καθώς μια πλούσια ποικιλία βοτάνων, διάγνωση παλμό, παράμετροι λογιστικής αστρολογικά διαγράμματα γέννηση και την τρέχουσα κατάσταση.

Ωστόσο, όλα αυτά συμμετέχουν μόνο μοναχοί. Βουδισμός Μαχαγιάνα, η οποία ανήκει και Lamaism, γενικά, τείνει να απελευθερώσει το "επιλέξει" από τις μάζες των οπαδών της. Από την άλλη χρειάζεται μόνο να παρακολουθήσουν τελετουργίες, σε μεγάλο βαθμό απλοποιημένη σε σχέση με τις τελετές των άλλων περιοχών της βουδιστών μοναχών να υπακούει και να τιμήσει το Δαλάι Λάμα ως ένα ζωντανό θεό. Για αυτούς εσωτερική γνώση είναι κλειστά. Θεωρία και πρακτική της ίδιας (πρώτη πράξη) Εσωτερισμός ληφθεί υπόψη για την παρτίδα.

Επιπλέον, Lamaism, όμως, και χρονολογείται από το Βουδισμό, έχει αναπτυχθεί στο έδαφος της αρχαίας τοπικής θρησκείες, από την κτηνωδία με totemism και τελειώνει με την περίφημη θρησκεία Bon, είναι το Bon-Po. Η λέξη προέρχεται από το ρήμα Δ.Σ. ετησίως, που σημαίνει "να προκαλέσουν τους θεούς να επικαλούνται τα πνεύματα." Αυτό dobuddistsky ανιμιστική λατρεία του θεότητες, πνεύματα και δυνάμεις της φύσης, που περιέχει πολλά στοιχεία σαμανισμός.

Έτσι, αν ο Βουδισμός, γενικά, και Ζεν βουδισμός ειδικότερα, να αναλάβει το μέγιστο γενίκευση, δηλαδή, έχει το χαρακτήρα της απόκρυφα φιλοσοφίας στη σύγχρονη έννοια του όρου, το θιβετιανό βουδισμό (Lamaism) είναι μια ιδιωτική, ιδιαίτερη διδασκαλία κυρίως εφαρμοστεί, ότι είναι ένα μαγικό χαρακτήρα.

No comments:

Post a Comment